A hónap autója - 2013.11 - Sanya Jimnyje
 
Suzuki4x4.hu: Mióta van meg az autó? Miért pont Suzuki? Miért pont Jimny? Miért pont ez?
Sanya: 2012. novemberében vettem az autót, megy az idõ, már egy éve van nálam. 2001-es évjárat, 1.3-as, benzines.
Vadászember vagyok, sajnos a Subaru Justym már a végét járta, és mindenképp akartam egy igazi terepjárót venni. Ekkor kezdõdött a keresgélés. Több terepjáró is volt a listán, de végül úgy döntöttem, hogy nekem Jimny kell. Miért is? Mert kicsi, én nem akartam túl nagy autót. Könnyû vele forgolódni az erdõn, elöl is merev tengelyes, valamint komfortosabb mint az elõdje - és pont elfér a ház elõtt. Kereskedésben vettem az autót, és fontos volt, hogy zöld legyen, mert a vadásztársak telibeszélték a fejem, hogy zöldet kell venni. Azóta rájöttem, hogy nem a szín a lényeg.
 
 
S4x4: Mire használod az autót?
Sanya: Vadaszat céljából kellett nekem a Jimny, de nagyon jó dolog vele csavarogni vele az úttalan utakon.
 
 
S4x4:  Miket módosítottál az autón?
Sanya: Az autónak annak ellenére, hogy kívül-belül nagyon szép állapotban volt - legalábbis úgy tûnt -, rengeteg hibája volt - mint késõbb kiderült. Nagyon szét volt rohadva, az elsõ két elemet cserélni kellett, valamint sok-sok helyen hegeszteni kellett. Aztán beállt a motor, csere.
Az autó kapott egy hátsó levegõs difizárat, valamint 5 centis emelést pogácsákkal, elõre a rugók közé raktunk rugóerõsítõ gumibakot.
Vettem elsõ körben rá General Grabber AT gumikat, most az õsszel pedig beruháztam Simex mintás gumira, most az van rajta.
Az elejére még felkerült egy 4.5 tonnás csörlõ.
 
 
S4x4: Merre jártál eddig az autóval?
Sanya: Az elsõ komolyabb túra áprilisban a Suzuki4x4 Samurai-napi túrája volt, persze kisebb kirándulások voltak a lakóhelyem környékén is. Miután elkészültek a fentiek, voltam vele Ausztriában, de csak aszfalton, oda-vissza 400 km gond nélkül. Habár egy kis problémám akadt az ablakmosóval, egy nyest szétrágta a gumicsövet, de ezt leszámítva tényleg jól szuperált a verda végre.

 
S4x4: Mik a további terveid?
Sanya: Szeretnék egy Procomp 2" emelõszettet, de egyelõre marad a pogácsa, meglátjuk hogy szuperál. Tervben van még az elsõ lökhárító átalakítása, és talán még egy snorkel is. Ha még egyszer motort kellene cserélni, akkor egy 1.6-os 8 szelepes Vitara motort kapna.
 
 
S4x4:  Mennyire vagy megelégedve az autóval?
Sanya: A kezdeti nehézségek után már kezdek megbízni a Jimnyben, és végre többet van nálam az autó mint a szerelõnél - remélem a jövõben ez így is marad.
 
S4x4: Vennél újra Jimny-t?
Sanya: Igen, vennék újra Jimnyt, de sokkal okosabb lennék a vásárlás terén.


Ha szeretnéd te is bemutatni az autódat, keress minket az info@suzuki4x4.hu címen!